PROSINEC

11.12.2016 16:05

7. 12. Divadlo u Hasičů

KDYŽ JE V PEKLE NEDĚLE

vstupné: 70 Kč

Autor: J. Galinová
Režie: J. Galin
Hrají: J. Galinová, P. Erlitz, L. Lavičková, A. Boháčová, J. Bouše, P. Kozák a další

Pohádka o dvou malých čertech, kteří zlobí stejně jako malé děti a taky pořád koukají na televizi, ale klidně ji vymění za pěknou pohádku. Jedna z nejoblíbenějších litvínovských pohádek je na repertoáru divadla už 15 let a je pravidelně aktualizovaná podle televizního programu.

 

12. 12. - Varieté ADONIS

u nás ve škole - 40 Kč

 

13.12. Divadlo Horní Počernice  v 10:30h

Vyšla hvězda nad Betlémem - divadlo Drak

"Pojďme do Betléma a podívejme se na ty věci, které nám Pán oznámil."

Hra Pavla Vašíčka je montáží textů ze stejnojmenné knihy Josefa Voláka, písní Adama Michny z Otradovic, lidových vánočních zpěvů a fragmentů lidových vánočních her českého baroka.

Adventní období je už neodmyslitelně spjato s přeplněnými hypermarkety a hektickými přípravami oslav, stejně jako záplavou novinových článků, které si toto třeštění berou na mušku a žehrají na vyprázdněný charakter současných Vánoc. Stalo se tradicí Divadla Drak uvádět v tomto čase jako protiváhu všemu výše zmíněnému hry s biblickou tématikou a namísto kárání je pozvat ke společnému estetickému zážitku opírajícímu se o základní příběhy naší křesťanské tradice a jejich humanistického poselství. Inscenace Vyšla hvězda nad Betlémem v tomto plně navazuje na předchozí Štědrej večer nastal a Hej, Mistře! Soustřeďuje se přímo na pasáže z Nového zákona, které se vážou k narození Ježíše (Zvěstování, Zrození, Pastýři, Tři králové, Vraždění neviňátek, Útěkdo Egypta, Návrat do Galileje) a tvoří tak duchovní podklad vánočních svátků.

 

15.12. Kurz zdravovědy- během odpoledního vyučování

 

20.12. Podařilo se nám zajistit hodně vánoční akci :-) Prohlídka Muzea Karlova mostu- betlémy- a projížďka lodičkou po Vltavě. Cena 130,-. Bližší informace poskytnu aktuálně. Vstupné zaplatím z peněz za sběr starého papíru, zbytek doplatím z  třídního fondu.

21.12. Anděl Páně 2, CineStar Černý Most, 99,-

22.12. Besídka.

—————

Zpět